Raspberry Crumb Muffins
Crumbs
35 g butter
35 g light brown sugar
45 g wheat flour
one pinch of salt
Muffin Batter
50 g butter
30 g creme fraiche
1 egg large
65 g light brown sugar
65 g wheat flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 tsp vanilla extract
raspberries
Crumbs
In a bowl crumb together butter, sugar, salt. Set aside.
Preheat the oven to 175 C.
Mix butter and sugar in a bowl. Add the egg, creme fraiche and vanilla. Then add flour, baking powder and salt and stir. Finally, gently mix in the raspberries. Spoon the batter into muffin tins and sprinkle over the crumbs. Bake for approx. 15 minutes.
Hallon Smulmuffins
Smuldeg
35 g smör
35 g ljust farinsocker
45 g vetemjöl
en nypa salt
Muffinssmet
50 g smör
30 g creme fraiche
1 ägg stort
65 g ljust farinsocker
65 g vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 tsk vaniljextrakt
hallon
Smuldeg
Smula ihop smör, socker, salt i en skål. Ställ åt sidan.
Värm ugnen till 175 C.
Rör ihop smör och socker i en skål. Tillsätt ägget, creme fraiche och vanilj. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt och rör om. Tills sist blanda försiktigt i hallonen. Skeda smeten i muffinsformar och strö på smuldegen. Grädda i ca. 15 minuter.
0 Comments