Bärmuffins med smuldeg är en stor favorit. I dessa har jag färska hallon och i smeten har jag creme fraiche, vilken ger så saftiga muffins. Har du inte testat att baka med creme fraiche måste du göra det. Du kommer inte bli besviken. 

Berry muffins with crumb dough are a big favourite. In these I have fresh raspberries and in the batter I have creme fraiche, which gives such moist muffins. If you haven't tried baking with creme fraiche, you must. You will not be disappointed.


Raspberry Crumb Muffins


Crumbs

35 g butter

35 g light brown sugar

45 g wheat flour

one pinch of salt


Muffin Batter

50 g butter

30 g creme fraiche

1 egg large

65 g light brown sugar

65 g wheat flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 tsp vanilla extract

raspberries


Crumbs

In a bowl crumb together butter, sugar, salt. Set aside.


Preheat the oven to 175 C. 

Mix butter and sugar in a bowl. Add the egg, creme fraiche and vanilla. Then add flour, baking powder and salt and stir. Finally, gently mix in the raspberries. Spoon the batter into muffin tins and sprinkle over the crumbs. Bake for approx. 15 minutes.



Hallon Smulmuffins


Smuldeg

35 g smör

35 g ljust farinsocker

45 g vetemjöl

en nypa salt


Muffinssmet

50 g smör

30 g creme fraiche

1 ägg stort

65 g ljust farinsocker

65 g vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 tsk vaniljextrakt

hallon


Smuldeg

Smula ihop smör, socker, salt i en skål. Ställ åt sidan.


Värm ugnen till 175 C.

Rör ihop smör och socker i en skål. Tillsätt ägget, creme fraiche och vanilj. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt och rör om. Tills sist blanda försiktigt i hallonen. Skeda smeten i muffinsformar och strö på smuldegen. Grädda i ca. 15 minuter.