Jag hade en påse med chokladknappar med apelsinsmak hemma som jag inte gillade så mycket att äta bara sådär. Och att kasta bort något som jag inte helt tycker om är inte hur jag fungerar :) Så jag bakade med chokladen och det blev hur gott som helst. Kom ihåg det nästa gång något inte faller dig helt hundra i smaken, testa att göra något annat av det. Ha en fin dag goda vänner!

I had a bag of orange flavored chocolate buttons at home that I didn't like enough to eat just like that. And throwing away something I don't fully enjoy is not how I work :) So I baked with the chocolate and it turned out really good. Remember that the next time you don't like something completely, try to make something else out of it. Have a nice day dear friends!


Orange Chocolate Muffins

4 pcs


65 g butter, soft

1 dl light brown sugar

1 large egg

0.5 dl creme fraiche

0.5 tsp vanilla extract

3/4 dl all-purpose flour

3/4 dl cocoa powder

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


orange chocolate, chopped


Heat the oven to 175 C degrees.

In a bowl stir together the butter and sugar until light and fluffy. Add the eggs, one at a time. Stir well. Then add the creme fraiche, and vanilla. Add the flour, cocoa powder, baking powder and salt. Stir until combined. Lastly add the chocolate. Spoon the batter into muffin cups and bake for approx. 15 minutes, until a toothpick inserted in the center comes out clean, with moist crumbs. Let the muffins cool to room temperature.



Apelsinchoklad-Muffins

4 st


65 g smör, mjukt

1 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

0,5 dl creme fraiche

0,5 tsk vaniljextrakt

3/4 dl vetemjöl

3/4 dl kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


apelsinchoklad, bitar


Värm ugnen till 175 C grader.

Rör ihop smör och socker i en skål tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda väl. Tillsätt sedan creme fraiche och vanilj. Tillsätt mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Rör om tills allt är blandat. Tillsätt sist chokladen. Skeda smeten i muffinsformar. Grädda i ca. 15 minuter, tills en tandpetare i mitten kommer ut ren, med fuktiga smulor. Låt dem svalna till rumstemperatur.