Orange Chocolate Muffins
4 pcs
65 g butter, soft
1 dl light brown sugar
1 large egg
0.5 dl creme fraiche
0.5 tsp vanilla extract
3/4 dl all-purpose flour
3/4 dl cocoa powder
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
orange chocolate, chopped
Heat the oven to 175 C degrees.
In a bowl stir together the butter and sugar until light and fluffy. Add the eggs, one at a time. Stir well. Then add the creme fraiche, and vanilla. Add the flour, cocoa powder, baking powder and salt. Stir until combined. Lastly add the chocolate. Spoon the batter into muffin cups and bake for approx. 15 minutes, until a toothpick inserted in the center comes out clean, with moist crumbs. Let the muffins cool to room temperature.
Apelsinchoklad-Muffins
4 st
65 g smör, mjukt
1 dl ljust farinsocker
1 stort ägg
0,5 dl creme fraiche
0,5 tsk vaniljextrakt
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
apelsinchoklad, bitar
Värm ugnen till 175 C grader.
Rör ihop smör och socker i en skål tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda väl. Tillsätt sedan creme fraiche och vanilj. Tillsätt mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt. Rör om tills allt är blandat. Tillsätt sist chokladen. Skeda smeten i muffinsformar. Grädda i ca. 15 minuter, tills en tandpetare i mitten kommer ut ren, med fuktiga smulor. Låt dem svalna till rumstemperatur.
0 Comments