Lemon Filled Vanilla Muffins
8 st
40 g butter, soft
20 g oil
1 1/4 dl light brown sugar
0.5 dl creme fraiche
1 large egg
3/4 tsp vanilla extract
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
Filling
0.5 can sweetened condensed milk
0.5 dl lemon juice
1.5 tsp lemon zest
Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter, oil and sugar until well combined. Add the creme fraiche and stir until light and fluffy. Mix in the egg and the vanilla. Add flour, baking powder, and salt. Mix to a smooth batter. Pour half of the batter into muffin tins. Make a well in each muffin and add a dollop of the filling. Top with the remaining batter. Bake for about 12-15 minutes.
Citronfyllda Vaniljmuffins
8 st
40 g smör, mjukt
20 g olja
1 1/4 dl ljust farinsocker
0,5 dl creme fraiche
1 stort ägg
3/4 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
Fyllning:
0,5 burk sötad kondenserad mjölk
0,5 dl citronsaft
1,5 tsk citronskal
Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt creme fraiche och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägget och vaniljen. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Mixa till en slät smet. Häll hälften av smeten i muffinsformar. Gör en grop i varje muffins och lägg i en klick av fyllningen. Toppa med resterande smet. Grädda i ca 12-15 minuter. Låt svalna.
0 Comments