Jag hade fyllning över då jag hade gjort mina söta citronrutor. Så jag funderade på hur jag skulle vilja använda den och bestämde mig för att baka muffins med en gömma av en fräscht syrlig citron fyllning. De blev så goda och lyckade. Det kan vara att du får fyllning över, men den kan du förvara i kylen och toppa muffinsen med vid servering eller äta med scones. Ha en fin dag!

I had filling left-overs when I had made my sweet lemon squares. So I thought about how I would like to use it and decided to bake muffins with a hiding of a fresh tangy lemon filling. They turned out so well and are very delicious. You may not use all the filling left, but you can store it in the fridge and top the muffins with when serving or eat with scones. Have a nice day!


Lemon Filled Vanilla Muffins

8 st


40 g butter, soft

20 g oil

1 1/4 dl light brown sugar

0.5 dl creme fraiche

1 large egg

3/4 tsp vanilla extract

1 1/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


Filling

0.5 can sweetened condensed milk

0.5 dl lemon juice

1.5 tsp lemon zest


Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter, oil and sugar until well combined. Add the creme fraiche and stir until light and fluffy. Mix in the egg and the vanilla. Add flour, baking powder, and salt. Mix to a smooth batter. Pour half of the batter into muffin tins. Make a well in each muffin and add a dollop of the filling. Top with the remaining batter. Bake for about 12-15 minutes. 



Citronfyllda Vaniljmuffins

8 st


40 g smör, mjukt

20 g olja

1 1/4 dl ljust farinsocker

0,5 dl creme fraiche

1 stort ägg

3/4 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


Fyllning:

0,5 burk sötad kondenserad mjölk

0,5 dl citronsaft

1,5 tsk citronskal


Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt creme fraiche och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägget och vaniljen. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Mixa till en slät smet. Häll hälften av smeten i muffinsformar. Gör en grop i varje muffins och lägg i en klick av fyllningen. Toppa med resterande smet. Grädda i ca 12-15 minuter. Låt svalna.