Crème Fraîche Rum Cookie Bars
70 g salted butter, soft
1 dl light brown sugar
0.5 egg
1 tsp vanilla extract
1 3/4 dl all-purpose flour
0.5 tsp baking powder
Crème Fraîche Sauce
75 g crème fraîche
0.5 egg
1.5 tbsp light brown sugar
rum extract
Preheat the oven to 175 degrees C. Line a 20 x 15 cm baking dish with parchment paper. In a bowl, stir together the butter and light brown sugar until combined. Add the egg and vanilla, stir until creamy. Then add the flour and baking powder.. Press half of the dough in the prepared dish.
To make the crème fraîche sauce, stir together the crème fraîche, egg, sugar and rum extract until combined. Pour over the dough. Add the remaining cookie dough overtop. Bake for 20-25 minutes, until just set in the center. Let cool and then transfer to the fridge for at least 1 hour. Store in the fridge.
Crème Fraîche Rom-Kexrutor
70 g saltat smör, mjukt
1 dl ljust farinsocker
0,5 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 3/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Crème Fraîche-sås
75 g crème fraîche
0,5 ägg
1,5 msk ljust farinsocker
romextrakt
Värm ugnen till 175 grader C. Klä en ugnsform 20 x 15 cm med bakplåtspapper. I en skål, rör ihop smör och ljust farinsocker tills det blandas. Tillsätt ägget och vaniljen, rör om tills det blir krämigt. Tillsätt sedan mjöl ochg bakpulver. Tryck ut hälften av degen i den förberedda formen.
För att göra crème fraîche-sås, rör ihop crème fraîche, ägg, socker och romextrakt tills allt är blandat. Häll över degen. Lägg över den återstående kakdegen. Grädda i 20-25 minuter, tills precis stelnat i mitten. Låt svalna och ställ sedan in i kylen i minst 1 timme. Förvara i kylen.
6 Comments
Mmm. Jag gillar verkligen bakverk med rom-smak.
ReplyDeleteJa, det blir så gott :)
DeleteThat’s a brilliant story posted. I'll come back to read some more. Greatjob!
ReplyDeleteWonderful items from you, man. You’re making it entertaining blog. Thanks
ReplyDeleteI think this is an informative post. Absolutely well-researched. Thanks
ReplyDeleteI am satisfied with your great work. Keep on writing, keep us updated!!
ReplyDelete