Nu när jag skriver detta inlägg är dessa rutor redan uppätna och jag får ett sug att baka dem igen. Måste nog göra det imorgon :) De blev så otroligt goda och romsmaken är så god i dessa. Gillar du inte romsmak kan du utesluta det eller kanske testa med mandelextrakt. Mums, mums :)

Now that I'm writing this post, these bars are already eaten and I'm dying to bake them again. Will probably have to do it tomorrow :) They turned out so incredibly good and the rum flavor is so good in these. If you don't like the taste of rum, you can leave it out or maybe try almond extract. Yum, yum :)


Crème Fraîche Rum Cookie Bars


70 g salted butter, soft

1 dl light brown sugar

0.5 egg

1 tsp vanilla extract

1 3/4 dl all-purpose flour

0.5 tsp baking powder


Crème Fraîche Sauce

75 g crème fraîche 

0.5 egg

1.5 tbsp light brown sugar

rum extract


Preheat the oven to 175 degrees C. Line a 20 x 15 cm baking dish with parchment paper. In a bowl, stir together the butter and light brown sugar until combined. Add the egg and vanilla, stir until creamy. Then add the flour and baking powder.. Press half of the dough in the prepared dish. 

To make the crème fraîche sauce, stir together the crème fraîche, egg, sugar and rum extract until combined. Pour over the dough. Add the remaining cookie dough overtop. Bake for 20-25 minutes, until just set in the center. Let cool and then transfer to the fridge for at least 1 hour. Store in the fridge. 



Crème Fraîche Rom-Kexrutor


70 g saltat smör, mjukt

1 dl ljust farinsocker

0,5 ägg

1 tsk vaniljextrakt

1 3/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver


Crème Fraîche-sås

75 g crème fraîche

0,5 ägg

1,5 msk ljust farinsocker

romextrakt


Värm ugnen till 175 grader C. Klä en ugnsform 20 x 15 cm med bakplåtspapper. I en skål, rör ihop smör och ljust farinsocker tills det blandas. Tillsätt ägget och vaniljen, rör om tills det blir krämigt. Tillsätt sedan mjöl ochg bakpulver. Tryck ut hälften av degen i den förberedda formen.

För att göra crème fraîche-sås, rör ihop crème fraîche, ägg, socker och romextrakt tills allt är blandat. Häll över degen. Lägg över den återstående kakdegen. Grädda i 20-25 minuter, tills precis stelnat i mitten. Låt svalna och ställ sedan in i kylen i minst 1 timme. Förvara i kylen.