Crème Fraîche Chocolate Chunk Cookie Bars
70 g salted butter, soft
1 dl light brown sugar
0.5 egg
1 tsp vanilla extract
1 3/4 dl all-purpose flour
0.5 tsp baking powder
1 dl chocolate chunks
Crème Fraîche Custard
75 g crème fraîche
0.5 egg
1.5 tbsp light brown sugar
Preheat the oven to 175 degrees C. Line a 20 x 15 cm baking dish with parchment paper. In a bowl, stir together the butter and light brown sugar until combined. Add the egg and vanilla, stir until creamy. Then add the flour baking powder and the chocolate chunks. Press half of the dough in the prepared dish.
To make the crème fraîche custard, stir together the crème fraîche, egg, and sugar until combined. Pour over the dough. Add the remaining cookie dough overtop. Bake for 20-25 minutes, until just set in the center. Let cool and then transfer to the fridge for at least 1 hour. Store in the fridge.
Crème Fraîche Choklad Kexrutor
70 g saltat smör, mjukt
1 dl ljust farinsocker
0,5 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 3/4 dl universalmjöl
0,5 tsk bakpulver
1 dl chokladbitar
Crème Fraîche vaniljsås
75 g crème fraîche
0,5 ägg
1,5 msk ljust farinsocker
Värm ugnen till 175 grader C. Klä en ugnsform 20 x 15 cm med bakplåtspapper. I en skål, rör ihop smör och ljust farinsocker tills det blandas. Tillsätt ägget och vaniljen, rör om tills det blir krämigt. Tillsätt sedan mjölbakpulvret och chokladbitarna. Tryck ut hälften av degen i den förberedda formen.
För att göra crème fraîche vaniljsås, rör ihop crème fraîche, ägg och socker tills det blandas. Häll över degen. Lägg över den återstående kakdegen. Grädda i 20-25 minuter, tills precis stelnat i mitten. Låt svalna och ställ sedan in i kylen i minst 1 timme. Förvara i kylen.
0 Comments