Saftiga äpplemuffins med smak av kanel och kardemumma. En smakkombo som är så god. En kula vaniljglass till och du har den god stund. Glöm inte kaffet vid sidan om också, haha. Ha en fin dag vänner!

Moist apple muffins flavored with cinnamon and cardamom. A flavor combo that is so good. Add a scoop of vanilla ice cream and you're good to go. Don't forget the coffee on the side too, haha. Have a nice day friends!


Äppelmuffins 

8 pcs


40 g smör, mjukt

20 g olja

1 1/4 dl ljust farinsocker

0,5 dl kvarg

1 stort ägg

3/4 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl vetemjöl

1 tsk kaknel

0,5 tsk kardemumma

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


äppelbitar


Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt kvarg och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägget och vaniljen. Tillsätt mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma, salt och äppelbitar. Blanda till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.



Apple Muffins

8 st


40 g butter, soft

20 g oil

1 1/4 dl light brown sugar

0.5 dl quark

1 large egg

3/4 tsp vanilla extract

1 1/4 dl wheat flour

1 tsp cinnamon

0.5 tsp cardamom

0.5 tsp baking powder

a pinch of salt


apple pieces 


Heat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter, oil and sugar until well combined. Add quark and stir until light and fluffy. Mix in the egg and vanilla. Add flour, cinnamon, cardamom, baking powder, salt and apple pieces. Mix to a smooth batter. Pour the batter into muffin cups. Bake for about 15 minutes. Let cool.