Äppelkaka med Kanel och Kardemumma
40 g smör, mjukt
20 g olja
1 1/4 dl ljust farinsocker
0,5 dl creme fraiche
1 stort ägg
3/4 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
mjuka äppelbitar strö på kanel och socker
Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt creeme fraiche och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägget och vaniljen. Tillsätt mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma, salt och äppelbitar. Blanda till en slät smet. Häll smeten i en liten smord och mjölad bakform. Grädda i ca 15-20 minuter. Låt svalna.
Apple Cake with Cinnamon and Cardamom
40 g butter, soft
20 g oil
1 1/4 dl light brown sugar
0.5 dl creme fraiche
1 large egg
3/4 tsp vanilla extract
1 1/4 dl wheat flour
1 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt
soft apple pieces sprinkled with cinnamon and sugar
Heat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter, oil and sugar until well combined. Add creme fraiche and stir until light and fluffy. Mix in the egg and vanilla. Add flour, cinnamon, cardamom, baking powder, salt and apple pieces. Mix to a smooth batter. Pour the batter into a small greased and floured baking pan. Bake for about 15-20 minutes. Let cool.
2 Comments
Så gott. Jag åt en äppelsmulpaj i helgen som var. Det var mums!
ReplyDeleteJa, så gott!
Delete