Nutella Crumb Squares
Crumbs:
15 g butter
2 tbsp sugar
2 tbsp flour
Batter:
60 g butter
3/4 dl sugar
1 large egg
1 1/4 dl flour
3/4 tsp baking powder
1/8 tsp salt
nutella
In a bowl combine the ingredients for the crumbs until small crumbs form. Set aside.
Preheat the oven to175 degrees C. Line a 20 cm x 15 cm baking pan with parchment paper. In a bowl stir together the butter and sugar. Add the egg and stir well. Then add the remaining ingredients, stir until smooth. Spread the batter into the prepared baking pan. Top the batter with a layer of nutella. Sprinkle the topping over top of the nutella. Bake in the oven for 20-25 minutes. Remove from the oven and let cool.
Nutella Smulrutor
Smuldeg:
15 g smör
2 msk socker
2 msk vetemjöl
Smet:
60 g smör
3/4 dl socker
1 stort ägg
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1/8 tsk salt
nutella
Blanda ingredienserna till smuldegen i en skål tills det bildas små smulor. Ställ åt sidan.
Värm ugnen till 175 grader C. Klä en 20 cm x 15 cm bakform med bakplåtspapper. Rör ihop smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, rör tills det är slätt. Bred ut smeten i den förberedda bakformen. Toppa med nutella. Strö över smuldegen. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
0 Comments