För några år sedan trodde jag att jag inte tyckte om nutella. Jag minns inte i vilket tillfälle jag smakade på det och då förstod jag att det är ju faktiskt gott :) Jag bakar gärna med nutella och här har vi en mjuk kaka med en fyllning av nutella. Kakan är toppad med smuldeg, vilket gör alla bakver extra goda. Ha en fin dag!

A few years ago I thought I didn't like Nutella. I don't remember on which occasion I tasted it and then I understood that it is actually good :) I like to bake with nutella and here we have a soft cake with a filling of nutella. The cake is topped with crumb dough, which makes all pastries extra tasty. Have a nice day!
 

Nutella Crumb Squares


Crumbs:

15 g butter

2 tbsp sugar

2 tbsp flour


Batter:

60 g butter

3/4 dl sugar

1 large egg

1 1/4 dl flour

3/4 tsp baking powder

1/8 tsp salt


nutella


In a bowl combine the ingredients for the crumbs until small crumbs form. Set aside.

Preheat the oven to175  degrees C. Line a 20 cm x 15 cm baking pan with parchment paper. In a bowl stir together the butter and sugar. Add the egg and stir well. Then add the remaining ingredients, stir until smooth. Spread the batter into the prepared baking pan. Top the batter with a layer of nutella. Sprinkle the topping over top of the nutella. Bake in the oven for 20-25 minutes. Remove from the oven and let cool.



Nutella Smulrutor


Smuldeg:

15 g smör

2 msk socker

2 msk vetemjöl


Smet:

60 g smör

3/4 dl socker

1 stort ägg

1 1/4 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

1/8 tsk salt


nutella


Blanda ingredienserna till smuldegen i en skål tills det bildas små smulor. Ställ åt sidan.

Värm ugnen till 175 grader C. Klä en 20 cm x 15 cm bakform med bakplåtspapper. Rör ihop smör och socker i en skål. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, rör tills det är slätt. Bred ut smeten i den förberedda bakformen. Toppa med nutella. Strö över smuldegen. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna.