Jag har skrivit om Fort Negen tidigare, för tre år sedan och då hade jag testat bageriets croissant. Jag har besökt bageriet regelbundet under åren och favoriterna är deras surdegsbröd. Senast testade jag även deras veganska kanelbulle gjord med briochedeg och mjukglass i en halv croissant. Mjukglassen var väldigt gräddig och portionen var stor. Glass och en krispig croissant ihop var gott. Kanelbullen var ok, den var mjuk och fluffig, men jag hade önskat mera kanelsmak. Och visst är bullar bakade på smör godast. Bageriet har nu också öppnat en sandwichbar, som är granne med bageriet. Adress: Jan Evertsenstraat 31, 1057 ZX Amsterdam.
I have written about Fort Negen before, three years ago when I tried the bakery's croissant. I have visited the bakery regularly over the years and the favorites are their sourdough breads. Most recently, I also tried their vegan cinnamon bun made with brioche dough and soft ice cream in half a croissant. The soft serve was very creamy and the portion was large. Ice cream and a crispy croissant together was good. The cinnamon bun was ok, it was soft and fluffy, but I would have liked more cinnamon flavor. And of course buns baked in butter are the best. The bakery has now also opened a sandwich bar, which is next door to the bakery. Address: Jan Evertsenstraat 31, 1057 ZX Amsterdam.
0 Comments