Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
Värm ugnen till 175°C. Smörj och mjöla en 24 cm bakform väl.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt med en elvisp i ca. 5-6 minuter. Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet. Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter. Tag ut och låt svalna. Dela i tre bottnar.
Sponge Cake
4 eggs
2 dl caster sugar
1 dl potato flour
1 dl wheat flour
2 tsp vanilla sugar
1.5 tsp baking powder
Heat the oven to 175°C. Grease and flour a 24 cm baking tin well.
Beat eggs, caster sugar and vanilla sugar white and fluffy with an electric whisk for approx. 5-6 minutes. Sieve the dry ingredients and gently fold into a lump-free batter. Pour the batter into the baking tin and bake in the lower part of the oven for approx. 35-40 minutes. Remove from the oven and let cool. Divide the cake into three parts.
0 Comments