Smakrika muffins med hallonsylt. Smeten innehåller kardemumma och mandelmassa. Väldigt goda i sin enkelhet. 

Tasty muffins with raspberry jam. The batter contains cardamom and almond paste. Very good in its simplicity.


Hallon & Kardemummakakor

4 små


50 g smör, smält

1 dl ljust farinsocker

30 g mandelmassa, riven

1 litet ägg

1,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk kardemumma

0.5 dl mjölk


hallonsylt


Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och mandelmassan, blanda väl. Blanda i mjöl, bakpulver, kardemumma och mjölk till en slät smet. Häll smeten i små silikonformar (7 cm ) och gör en fördjupning i varje och lägg i en klick hallonsylt. Täck med lite av smeten. Grädda i 175 C i ca 15 minuter. 



Raspberry & Cardamom Cakes

4 small ones


50 g butter, melted

1 dl light brown sugar

30 g almond paste, grated

1 small egg

1.5 dl wheat flour

1 tsp baking powder

1 tsp cardamom

0.5 dl milk


raspberry jam


Mix butter and sugar. Add the egg and almond paste, mix well. Mix in flour, baking powder, cardamom and milk to a smooth batter. Pour the batter into small silicone molds (7 cm) and make an indentation in each and add a dollop of raspberry jam. Cover with some of the batter. Bake at 175 C for about 15 minutes.