Moist Vanilla Muffins with Custard Cream
8 pcs
40 g butter, soft
20 g oil
1 1/4 dl light brown sugar
60 g vanilla quark
1 large egg
3/4 tsp vanilla extract
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
custard
whipped cream
Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter, oil and sugar until well combined. Add the quark and stir until light and fluffy. Mix in the egg and the rum. Add flour, baking powder and salt. Mix to a smooth batter. Pour the batter into muffin cups. Bake for about 12-15 minutes. Let cool. Stir together the custard with whipped cream. Top each muffin with the cream.
Saftiga Vaniljmuffins med Vaniljkrämsgrädde
8 st
40 g smör, mjukt
20 g olja
1 1/4 dl ljust farinsocker
60 g vaniljkvarg
1 stort ägg
3/4 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
vaniljkräm
vispad grädde
Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt kvarg och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägget och rommen. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Mixa till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i ca 12-15 minuter. Låt svalna. Blanda vaniljkräm med vispad grädde. Toppa varje muffins med krämen.
0 Comments