Det här är en så god muffins med smak av vanilj och med en topping gjord på vaniljkräm och vispad grädde. Dessa ihop blev en perfekt kombination. Lite lyxigt att göra en krämigt god topping och pricken på i:et är körsbäret.

This is such a delicious vanilla flavored muffin with a topping made of vanilla cream and whipped cream. These together became a perfect combination. A bit luxurious to make a creamy good topping and the icing on the cake is the cherry. 


Moist Vanilla Muffins with Custard Cream

8 pcs


40 g butter, soft

20 g oil

1 1/4 dl light brown sugar

60 g vanilla quark 

1 large egg

3/4 tsp vanilla extract

1 1/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


custard

whipped cream


Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter, oil and sugar until well combined. Add the quark and stir until light and fluffy. Mix in the egg and the rum. Add flour, baking powder and salt. Mix to a smooth batter. Pour the batter into muffin cups. Bake for about 12-15 minutes. Let cool. Stir together the custard with whipped cream. Top each muffin with the cream. 



Saftiga Vaniljmuffins med Vaniljkrämsgrädde

8 st


40 g smör, mjukt

20 g olja

1 1/4 dl ljust farinsocker

60 g vaniljkvarg

1 stort ägg

3/4 tsk vaniljextrakt

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


vaniljkräm

vispad grädde


Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt kvarg och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägget och rommen. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Mixa till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i ca 12-15 minuter. Låt svalna. Blanda vaniljkräm med vispad grädde. Toppa varje muffins med krämen.