Mjuka muffins med en knaprigt cornflakesmul. Jag smaksatte muffinsen med romextrakt och jag tycker verkligen om den smaken. Men man kan utesluta den och använda t.ex. vaniljextrakt istället. Så goda och roligt att använda cornflakes i bakverk.

Soft muffins with a crunchy cornflakes crumb. I flavored the muffins with rum extract and I really like that flavor. But you can exclude it and use e.g. vanilla extract instead. So tasty and fun to use cornflakes in baked goods.
 


Moist Rum Cornflake Muffins

8 pcs


40 g butter, soft

20 g oil

1 1/4 dl light brown sugar

60 g vanilla quark 

1 large egg

3/4 tsp rum extract

1 1/4 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


Cornflake Streusel

20 g butter, cold

1.5 tbsp light brown sugar

15 g unsweetened cornflakes


Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter, oil and sugar until well combined. Add the quark and stir until light and fluffy. Mix in the egg and the rum. Add flour, baking powder and salt. Mix to a smooth batter. Pour the batter into muffin cups. Make the cornflake streusel. In a bowl, combine the butter and sugar by rubbing the sugar into the butter. Add the lightly crushed cornflakes. Sprinkle the top of each muffin with the cornflake streusel. Bake for about 15 minutes.



Saftiga Rom Cornflakes Muffins

8 st


40 g smör, mjukt

20 g olja

1 1/4 dl ljust farinsocker

60 g vaniljkvarg

1 stort ägg

3/4 tsk romextrakt

1 1/4 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


Cornflakesmul

20 g smör, kallt

1,5 msk ljust farinsocker

15 g osötade cornflakes


Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt kvarg och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägget och rommen. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Mixa till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar. Gör cornflakesmulet. I en skål, kombinera smör och socker genom att gnida in sockret i smöret. Tillsätt lätt krossade cornflakes. Strö toppen av varje muffins med cornflakesmulet. Grädda i ca 15 minuter.