Moist Rum Cornflake Muffins
8 pcs
40 g butter, soft
20 g oil
1 1/4 dl light brown sugar
60 g vanilla quark
1 large egg
3/4 tsp rum extract
1 1/4 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
Cornflake Streusel
20 g butter, cold
1.5 tbsp light brown sugar
15 g unsweetened cornflakes
Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the butter, oil and sugar until well combined. Add the quark and stir until light and fluffy. Mix in the egg and the rum. Add flour, baking powder and salt. Mix to a smooth batter. Pour the batter into muffin cups. Make the cornflake streusel. In a bowl, combine the butter and sugar by rubbing the sugar into the butter. Add the lightly crushed cornflakes. Sprinkle the top of each muffin with the cornflake streusel. Bake for about 15 minutes.
Saftiga Rom Cornflakes Muffins
8 st
40 g smör, mjukt
20 g olja
1 1/4 dl ljust farinsocker
60 g vaniljkvarg
1 stort ägg
3/4 tsk romextrakt
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
Cornflakesmul
20 g smör, kallt
1,5 msk ljust farinsocker
15 g osötade cornflakes
Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop smör, olja och socker tills det är väl blandat. Tillsätt kvarg och rör om tills det blir ljust och fluffigt. Blanda i ägget och rommen. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt. Mixa till en slät smet. Häll smeten i muffinsformar. Gör cornflakesmulet. I en skål, kombinera smör och socker genom att gnida in sockret i smöret. Tillsätt lätt krossade cornflakes. Strö toppen av varje muffins med cornflakesmulet. Grädda i ca 15 minuter.
2 Comments
Så gott med rom i!
ReplyDeleteJa, ger en så god smak!
Delete