Coffee Bundt Cake
40 g butter, softened
25 g vegetable oil
1.5 dl light brown sugar
1 large egg
3/4 dl sour cream
3/4 tsp vanilla extract
2 dl all-purpose flour
3/4 tsp baking powder
one pinch of salt
1 tbsp ground espresso beans
1 tsp instant coffee powder
Preheat the oven to 175 C. In a bowl, stir together the butter, oil and sugar until creamy. Add the egg and stir well. Then add the sour cream and vanilla extract. Mix in the remaining ingredients. Grease and flour a small bundt cake pan. Pour the batter into the prepared pan. Bake in the oven for 20-25 minutes, or until an inserted toothpick comes out clean. Let the cake cool in the pan for about 10 minutes. Decorate with coffee icing made of icing sugar, instant coffee powder and water.
Saftig Kaffekaka
40 g smör, mjukt
25 g vegetabilisk olja
1,5 dl ljust farinsocker
1 stort ägg
3/4 dl gräddfil
3/4 tsk vaniljextrakt
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
1 msk malda espressobönor
1 tsk snabbkaffepulver
Värm ugnen till 175 C. I en skål, rör ihop smör, olja och socker tills det blir krämigt. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt sedan gräddfilen och vaniljextraktet. Blanda i resterande ingredienser. Smörj och mjöla en liten bakform. Häll smeten i bakformen. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Låt kakan svalna i formen i ca 10 minuter. Dekorera med en kaffeglasyr gjord på florsocker, snabbkaffepulver och vatten.
0 Comments