Soft Vanilla Cake
50 g butter, soft
20 g oil
3/4 dl light brown sugar
1 tsp pure vanilla extract
1 large egg
1 1/4 dl flour
3/4 tsp baking powder
60 g creme fraiche
one pinch of salt
Preheat the oven to 175 C. Line a square cake pan, 20 cm x 15 cm, with parchment paper.
Whisk together the butter, oil and sugar. Add the egg and vanilla and whisk very well. Sift in the flour, baking powder and then add the the creme fraiche and salt. Stir until it’s smooth. Pour the batter into the prepared pan. Sprinkle with an additional 1 tablespoon of light brown sugar. Bake for approx. 15 minutes.
Mjuk Vaniljkaka
50 g smör, mjukt
20 g olja
3/4 dl ljust farinsocker
1 tsk rent vaniljextrakt
1 stort ägg
1 1/4 dl mjöl
3/4 tsk bakpulver
60 g creme fraiche
en nypa salt
Värm ugnen till 175 C. Klä en fyrkantig kakform, 20 cm x 15 cm, med bakplåtspapper.
Vispa ihop smör, olja och socker. Tillsätt ägg och vanilj och vispa mycket väl. Sikta i mjöl, bakpulver och tillsätt sedan creme fraiche och salt. Rör om tills det är slätt. Häll smeten i den förberedda formen. Strö över ytterligare 1 matsked ljust farinsocker. Grädda i ca. 15 minuter.
0 Comments