En kladdig chokladkaka som är så god. Känns som att den smälter i munnen :) Att baka med creme fraiche gör bakverken otroligt saftiga. Så det är ett tips om du inte testat. Ha en bra dag!

A sticky chocolate cake that is so good. Feels like it melts in your mouth :) To bake with creme fraiche makes the pastries incredibly moist. So it's a tip if you haven't tried. Have a good day!

Soft & Moist Chocolate Cake 

70 g butter, softened

1 1/4 dl light brown sugar

60 g creme fraiche 

1 large egg

0.5 tsp vanilla extract

1 dl wheat flour

2 tbsp cocoa powder

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt


Preheat the oven to 175 C degrees. Line a baking pan, 20 cm x 18 cm, with parchment paper.

Stir together the butter and sugar until well combined. Add the creme fraiche and stir until light and fluffy. Mix in the egg and the vanilla. Add the flour, baking powder, and cocoa powder. Stir until the mixture is just combined. Pour the batter into the baking pan and bake for 15-20 minutes. Let the cake cool. 



Mjuk & Saftig Chokladkaka


70 g smör, mjukt

1 1/4 dl ljust farinsocker

60 g creme fraiche

1 stort ägg

0,5 tsk vaniljextrakt

1 dl vetemjöl

2 msk kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


Värm ugnen till 175 C grader. Klä en ugnsform, 20 cm x 18 cm, med bakplåtspapper.

Rör ihop smör och socker tills det är väl blandat. Tillsätt creme fraiche och rör tills det blir ljust och pösigt. Blanda i ägget och vaniljen. Tillsätt mjöl, bakpulver och kakaopulver. Blanda tills blandningen precis är blandad. Häll smeten i bakformen och grädda i 15-20 minuter. Låt kakan svalna.