Rhubarb Curd & Cardamom Cakes
4 small ones
50 g butter, melted
1 dl light brown sugar
30 g almond paste, grated
1 small egg
1.5 dl wheat flour
1 tsp baking powder
1 tsp cardamom
0.5 dl milk
rhubarb curd
Mix butter and sugar. Add the egg and almond paste, mix well. Mix in flour, baking powder, cardamom and milk to a smooth batter. Pour the batter into small silicone molds (7 cm) and make an indentation in each and add a dollop of rhubarb curd. Cover with some of the batter. Bake at 175 C for about 15 minutes.
Rabarbercurd & Kardemummakakor
4 små
50 g smör, smält
1 dl ljust farinsocker
30 g mandelmassa, riven
1 litet ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
0.5 dl mjölk
rabarbercurd
Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och mandelmassan, blanda väl. Blanda i mjöl, bakpulver, kardemumma och mjölk till en slät smet. Häll smeten i små silikonformar (7 cm ) och gör en fördjupning i varje och lägg i en klick rabarbercurd. Täck med lite av smeten. Grädda i 175 C i ca 15 minuter.
2 Comments
Ja, det är en riktigt bra kombo!
ReplyDeleteTack Erika! Ha en fin dag!
Delete