Mjuksega cookies med knapriga nötter som ger lite tuggmotstånd. Jag gillar pekannötter i cookies, men även andra nötter är goda att använda. Hur smakar dina favorit cookies? 

Soft cookies with crunchy nuts that offer little chewing resistance. I like pecans in cookies, but other nuts are also good to use. What do your favorite cookies taste like?


Pekan Cookies

ca. 12 st


60 g smör, mjukt

3/4 dl strösocker

0,5 dl kokossocker

0,5 ägg

1 3/4-2 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5-1 dl pekannötter, hackade


Sätt ugnen på175 C grader. Blanda ihop smör, strösocker och kokossocker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i mjöl, bakpulver, salt och nötter. Rör om väl och arbeta till en smidig deg. Rulla till matskedsstora bollar och platta till dem en aning. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lämna mellanrum mellan kexen. Grädda 8-10 minuter. Låt kexen svalna.



Pecan Cookies

12 pcs


60 g soft butter

3/4 dl white sugar

0.5 dl coconut sugar

0.5 egg

1 3/4-2 dl wheat flour

3/4 tsp baking powder

a pinch of salt

0,5-1 dl pecans, chopped


Heat the oven to 175 C degrees. Stir together butter, sugar and coconut sugar. Add the egg and mix well. Then mix in flour, baking powder, salt, and nuts. Stir well to a smooth batter. Roll tablespoon sized balls and flatten them a little. Put them on a baking sheet lined with baking paper. Leave space between the cookies. Bake for 8-10 minutes. Let the cookies cool.