Cinnamon Bun Bundt Cake
50 g butter, softened
1 1/4 dl light brown sugar
1 large egg
50 g Greek yogurt
1 3/4 dl all purpose flour
0.5 tsp baking powder
salt
filling and topping:
0.5 dl light brown sugar
1 tsp cinnamon
0.5 tsk cardamom
Preheat oven to 175 degrees C. Grease and flour a small bundt pan.
Stir together butter and sugar until fluffy. Add the egg and mix well. Add the dry ingredients and stir until smooth. The batter will be thick. Scoop half of the batter into the baking pan. Top with 2/3 of the filling. Then add the remaining batter and filling. Bake for 25-30 minutes. Let cool completely.
Kanelbulle-Sockerkaka
50 g smör, mjukt
1 1/4 dl strösocker
1 stort ägg
50 g grekisk yoghurt
1 3/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
salt
fyllning och topping:
0,5 dl ljust farinsocker
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
Värm ugnen till 175 grader C. Smörj och mjöla en liten bakform. Rör ihop smör och socker tills det blir fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt de torra ingredienserna och rör tills det är slätt. Smeten blir tjock. Häll hälften av smeten i bakformen. Toppa med 2/3 av fyllningen. Häll på resterande smet och topping. Grädda i ca. 20-25 minuter. Låt svalna helt i formen.
2 Comments
Den ser väldigt god ut!
ReplyDeleteTack Erika!
Delete