Chokladsyltkaka med Chokladglasyr
50 g smör, mjukt
25 g olja
95 g ljust farinsocker
1 stort ägg
65 g vetemjöl
15 g kakao
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
3/4 dl kvarg
sylt
Glasyr:
40 g smör, smält
1.5 msk kakaopulver
1 msk varm espresso
2 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 C grader. Vispa smör, olja, socker ihop. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i de torra ingredienserna tillsammmans med kvargen till en slät smet. Häll smeten i en rund bakform, (15 cm), klädd med bakplåtspapper och grädda i ca 20-25 minuter. Låt den svalna helt. Bred på sylt och häll sedan på glasyren. För glasyren blanda alla ingredienser till en slät smet.
Chocolate Jam Cake with Chocolate Glaze
50 g butter, soft
25 g oil
95 g light brown sugar
1 large egg
65 g wheat flour
15 g cocoa
0.5 tsp vanilla sugar
0.5 tsp baking powder
a pinch salt
3/4 dl quark
jam
Glaze:
40 g butter, melted
1.5 tbsp cocoa powder
1 tbsp warm espresso
2 dl icing sugar
Set the oven to 175 C degrees. Beat butter, oil, sugar together. Add the egg and mix well. Mix in the dry ingredients together with the quark to a smooth batter. Pour the batter into a round baking pan, (15 cm), lined with parchment paper and bake for about 20-25 minutes. Let it cool completely. Spread on a layer of jam and then pour on the glaze. For the glaze, mix all the ingredients to a smooth batter.
0 Comments