Lemon Crumble Cake
Crumble Topping
30 g soft butter
1 dl flour
0.5 dl sugar
zest of 0.5 lemon
1 tsp lemon juice
Cake
60 g butter, room temperature
1 dl sugar
1 lemon, zest
1 small egg
1 tsp. vanilla
2 dl flour
1 tsp baking powder
one pinch of salt
2 tbsp milk
1 lemon, juice
Crumble Topping: Combine butter, flour, sugar, lemon zest and lemon juice. Set aside.
Cake: Preheat oven to 175˚C. Cover the bottom of a baking pan, 20 cm x 15 cm with parchment paper.
Stir together butter, sugar, and lemon zest until fluffy. Add the egg and vanilla, stir until combined. Then add the flour, baking powder, salt, milk and lemon juice to the batter. Pour the batter into the pan and top with the crumble topping. Bake for 20 minutes or until golden brown.
Citronsmulkaka
Smultopping:
30 g smör, mjukt
1 dl mjöl
0,5 dl socker
skal av 0,5 citron
1 tsk citronsaft
Kaka:
60 g smör, rumstempererat
1 dl socker
1 citron, skal
1 litet ägg
1 tsk. vanilj
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
2 msk mjölk
1 citron, juice
Smultopping: Blanda ihop smör, mjöl, socker, citronskal och citronsaft. Ställ åt sidan.
Kaka: Värm ugnen till 175˚C. Täck botten av en ugnsform, 20 cm x 15 cm med bakplåtspapper.
Rör ihop smör, socker och citronskal tills det blir fluffigt. Tillsätt ägget och vaniljen, rör om tills det blandas. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, salt, mjölk och citronsaft i smeten. Häll smeten i bakformen och toppa med smultoppingen. Grädda i 20 minuter eller tills den är gyllenbrun.
0 Comments