Här har vi ett bakverk som är som en cookie med en fyllning av len kolasås i form av rutor. Så goda, men ganska så söta. Men perfekta till en stark kopp kaffe. Mums :)

Here we have a pastry that is like a cookie with a filling of smooth caramel sauce in the form of squares. So good, but quite sweet. But it's perfect with a strong cup of coffee. Yummy :)

Caramel Cookie Bars


55 g butter, soft

3/4 dl light brown sugar  

1 egg yolk

0.5 tsp vanilla extract

1.5 dl all purpose flour

1/8 tsp baking powder                           

one pinch of salt

0.5 dl dulce de leche / caramel spread


Preheat the oven to 175 C°. Line a 20 cm x15 cm baking pan with parchment paper. 


Stir together the butter and the sugar until fluffy. Add the egg yolk and vanilla, mix until smooth. Add the flour, baking powder and salt, mix until combined. Press about 2/3 of this mixture in the bottom of the prepared pan. Spread dulce de leche over the top, then sprinkle the remaining dough over. Bake for 20-25 minutes, or until the top looks done and is golden around the edges. Cool completely before cutting. 


Karamell Cookiebars


55 g smör, mjukt

3/4 dl ljust farinsocker

1 äggula

0,5 tsk vaniljextrakt

1,5 dl vetemjöl

1/8 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 dl dulce de leche / kolapasta


Värm ugnen till 175 C°. Klä en ugnsform 20 x 15 cm med bakplåtspapper.


Rör ihop smöret och sockret tills det blir fluffigt. Tillsätt äggula och vanilj, blanda tills det är slätt. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt, blanda. Tryck cirka 2/3 av blandningen i botten i bakformen. Bred ut dulce de leche över toppen, strö sedan resten av degen över. Grädda i 20-25 minuter, eller tills toppen ser färdig ut och är gyllene runt kanterna. Kyl helt innan du skär i bitar.