Sourdough Discard Rolls
6-8 pcs
225 g water, warm
200 g sourdough discard
1 tbsp olive oil
2 tsp dry yeast
2 tsp salt
approx. 250 g wheat flour
approx. 100 g rye flour
Mix all the ingredients together. Knead for a couple of minutes until the dough comes together. It will be loose. Cover the dough and leave to rise for an hour until doubled in size. Roll the dough into buns using flour. Cover the buns and leave to rise for another hour. Brush with water and sprinkle on seeds. Bake them at 200 C for about 15 minutes.
Surdegssemlor
6-8 st
225 g vatten, varmt
200 g surdegsavhäll
1 msk olivolja
2 tsk torrjäst
2 tsk salt
ca. 250 g vetemjöl
ca. 100 g rågmjöl
Blanda ihop alla ingredienser. Knåda ett par minuter tills degen går ihop. Den får vara lös. Täck degen och låt jäsa i cirka en timme tills den är dubbelt så stor. Rulla degen till bollar med hjälp av mjöl. Täck semlorna och låt jäsa ytterligare en timme. Pensla med vatten och strö på frön. Grädda dem i 200 C i ca 15 minuter.
0 Comments