Cinnamon Bun Squares
55 g butter, soft
20 g oil
3/4 dl light brown sugar
1 large egg
0.5 tsp vanilla extract
1 1/4 dl flour
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp ground cardamom
one pinch of salt
0.5 dl quark
almond paste, grated
Preheat the oven to 175 C and line a baking pan, 20 cm x 15 cm, with parchment paper. Stir together the butter, oil and sugar until light and fluffy. Add in the egg and vanilla. Stir in the dry ingredients and the quark to a smooth batter. Pour half of the batter into the baking pan and top with grated almond paste, sprinkle on a little sugar and cinnamon. Bake for 20-25 minutes. Let cool.
Kanelbullerutor
55 g smör, mjukt
20 g olja
3/4 dl ljust farinsocker
1 stort ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk mald kardemumma
en nypa salt
0,5 dl kvarg
mandelmassa, riven
ljust farinsocker
kanel
Värm ugnen till 175 C och klä en bakform, 20 cm x 15 cm, med bakplåtspapper. Rör ihop smör, olja och socker tills det blir ljust och pösigt. Tillsätt ägget och vaniljen. Rör ner de torra ingredienserna och kvargen till en slät smet. Häll hälften av smeten i bakformen och toppa med riven mandelmassa, strö på lite socker och kanel. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna.
0 Comments