Chocolate Cake with Red Wine
40 g butter, melted
20 ml vegetable oil
1.5 dl light brown sugar
1 egg, room temperature
3/4 dl cocoa powder
2 tbsp all-purpose flour
one pinch of salt
0.5 tsp vanilla extract
2 tbsp red wine
Preheat oven to 175°C. Line a 20 cm x 15 cm baking dish with parchment paper.
Stir together the butter, oil and sugar. Add the egg and stir well. Add flour, cocoa powder, salt, vanilla extract, and wine, stir until combined. Pour the batter into the prepared pan and bake for 15-20 minutes, it should look slightly moist on top when ready. Let cool.
Chokladkaka med Rött Vin
40 g smör, smält
20 ml vegetabilisk olja
1,5 dl ljust farinsocker
1 ägg, rumstempererat
3/4 dl kakaopulver
2 msk vetemjöl
en nypa salt
0,5 tsk vaniljextrakt
2 msk rött vin
Värm ugnen till 175°C. Klä en bakform 20 x 15 cm med bakplåtspapper.
Rör ihop smör, olja och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, kakaopulver, salt, vaniljextrakt och vin, rör om tills allt är blandat. Häll smeten i den förberedda bakformen och grädda i 15-20 minuter, den ska se lätt fuktig ut ovanpå när den är klar. Låt svalna.
0 Comments