Chokladcookies med choklad i smeten och som topping. Gott! Du kan använda din favorit choklad eller den du har hemma. Ett tips är att om du har choklad hemma som du inte gillar så mycket, baka med den. Så då behöver man inte slänga i onödan :). Ha en fin dag vänner! 

Chocolate cookies with chocolate in the batter and as a topping. Good! You can use your favorite chocolate or the one you have at home. A tip is that if you have chocolate at home that you don't like very much, bake with it. So then you don't have to throw it away :). Have a nice day friends!


Pear Yogurt Chocolate Cookies

5 pcs


50 g Fazer pear yogurt chocolate, chopped

25 g butter 

1 small egg

0.5 dl light brown sugar

1/4 tsp pure vanilla extract

0.5 dl plain flour

1/4 dl cocoa powder

1/4 tsp baking powder

one pinch of salt


Heat the oven to 175 C degrees. Line a baking sheet with parchment paper. Melt the chocolate and butter. Let cool. Stir together the egg and sugar. Add the vanilla and the chocolate-butter mixture. Then add the dry ingredients, mixing just until the dry ingredients disappear into the batter. Gently stir in the chocolate chips. With a cookie scoop make four or five cookies and put them on the baking sheet. Bake the cookies for about 12 minutes. Top with additional chopped pear chocolate. Let cool to room temperature. 



Päron Yoghurt Choklad Cookies

5 st


50 g Fazer päron yoghurt choklad, hackad

25 g smör

1 litet ägg

0,5 dl ljust farinsocker

1/4 tsk vaniljextrakt

0,5 dl vetemjöl

1/4 dl kakaopulver

1/4 tsk bakpulver

en nypa salt


Värm ugnen till 175 C grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Smält chokladen och smöret. Låt svalna. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt vaniljen och choklad-smörblandningen. Tillsätt sedan de torra ingredienserna, blanda bara tills de torra ingredienserna försvinner in i smeten. Gör fem cookies med en glasskopa och lägg dem på plåten. Grädda kakorna i ca 12 minuter. Toppa med ytterligare hackad päronchoklad. Låt svalna till rumstemperatur.