En tid åt jag nästan varje dag sådana här bollar. Nu var det ett tag sedan sist, men jag blev sugen igen och dessa är så goda att ha till eftermiddagskaffet. Dessa innehåller havregryn, mandelmjöl, dadlar och jordnötssmör och som pricken på i:et kaffe :) Så enkla att laga och goda! 

For a while I ate balls like this almost every day. Now it's been a while since the last time, but I got cravings again and these are so good to have with my afternoon coffee. These contain oatmeal, almond flour, dates and peanut butter and coffee as the finishing touch :) So easy to make and delicious!


Kaffebollar

ca 7 st


1 dl havregryn

0,5 dl mandelmjöl, mandlar mixade till mjöl

4 dadlar, urkärnade

1 msk jordnötssmör med kaffesmak

0.5 tsk snabb-espressopulver

en nypa salt


Mixa havregryn och mandlar ihop. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en jämn smet. Forma till bollar och förvara dem i kylen eller frysen. 



Coffee Balls

7 pcs


1 dl oatmeal

0.5 dl almond flour, almonds mixed into flour

4 dates, pitted

1 tbsp peanut butter with coffee taste

0.5 tsp instant espresso powder

a pinch of salt


Mix oatmeal and almonds together. Add the remaining ingredients and mix to a smooth batter. Shape into balls and store in the fridge or freezer.