Raspberry Crumb Pie
Crust and Crump Topping:
50 g butter
0.5 dl sugar
1 1/4 dl all purpose flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
Filling:
1.5 dl raspberries
1 tbsp sugar
1 tbsp flour
1 tsp lemon juice
raspberry jam
Preheat oven to 175 degrees C. Line a small baking pan with parchment paper.
In a bowl, combine the crust ingredients. Set aside 0,5 dl of the mixture for later. Press remaining mixture into bottom of the prepared baking pan. Spread on a thin layer of raspberry jam. In another bowl combine the raspberries, flour, sugar and lemon juice. Spoon over the raspberry filling. Sprinkle remaining crumbs over top of raspberry filling. Bake at for 25-30 minutes or until top is golden brown.
Hallonsmulpaj
Botten och smultopping:
50 g smör
0,5 dl socker
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
Fyllning:
1,5 dl hallon
1 msk socker
1 msk mjöl
1 tsk citronsaft
hallonsylt
Värm ugnen till 175 grader C. Klä en liten bakform med bakplåtspapper.
Blanda ingredienserna till botten i en skål. Lägg åt sidan 0,5 dl av blandningen till senare. Tryck ut resterande blandning i botten av den förberedda bakformen och bred på ett tunt lager av hallonsylt. I en annan skål blanda hallon, mjöl, socker och citronsaft. Skeda hallonfyllningen på sylten. Strö resterande smuldeg över hallonfyllningen. Grädda i 25-30 minuter eller tills toppen är gyllenbrun.
0 Comments