Krämigt goda muffins med både smält choklad och nutella i smeten. Gillar man mera tuggmotstånd kan man blanda i hasselnötter. Det skulle passa bra. Jag gillar dessa muffins lite kladdiga och därför gräddar jag dem en aning kortare. Men om du vill ha dem mera fasta grädda dem några minuter längre. Ha en fin dag!

Creamy delicious muffins with both melted chocolate and Nutella in the batter. If you like more chewing resistance, you can also add hazelnuts. That would be tasty, I think. I like these muffins a little sticky, so I bake them a little shorter. But if you want them firmer, bake them a few minutes longer. Have a nice day!


Nutella Chocolate Muffins

6 pcs


40 g chocolate

30 g butter

2 tbsp nutella

1 dl sugar

1 large egg, room temperature

3/4 dl flour

2 tbsp cocoa powder 

one pinch of salt

1/4 tsp baking powder


Preheat oven to 175 C. Melt the chocolate and butter in the microwave and then add the nutella. Stir smooth. Then add the sugar and stir. Next add the egg. Lastly add the dry ingredients and mix until just combined. Fill muffin liners 2/3 full. Bake for 12-15 minutes. 



Nutella Chokladmuffins

6 st


40 g choklad

30 g smör

2 msk nutella

1 dl socker

1 stort ägg, rumstempererat

3/4 dl mjöl

2 msk kakaopulver

en nypa salt

1/4 tsk bakpulver


Värm ugnen till 175 C. Smält chokladen och smöret i mikron och tillsätt sedan nutellan och blanda slät. Blanda i sockret. Och sedan blanda i ägget. Till sist blanda i de torra ingredienserna. Fyll muffinsformar till 2/3. Grädda i 12-15 minuter.