Chocolate Brownie Cookies
9 pcs
40 g butter
100 g chocolate, chopped
1 egg
1 dl light brown sugar
0.5 dl wheat flour
1.5 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 tsp vanilla extract
flaky salt for sprinkling
Preheat oven to 175 degrees C. Line a baking sheet with parchment paper and set aside. Melt the butter and chocolate until smooth. Let it cool slightly.
In a bowl beat the egg and sugar for 5 minutes. Then mix in the melted butter-chocolate mixture. Add the dry ingredients and vanilla to the wet ingredients. Mix until just combined. The batter will be soft.
Scoop the dough into 9 piles. Leave about 2-3 cm apart from each other. Sprinkle with flaky salt. Bake the cookies for 12-15 minutes until the tops have cracked. Let the cookies cool.
Choklad Brownie Kakor
9 st
40 g smör
100 g choklad, hackad
1 ägg
1 dl ljust farinsocker
0,5 dl vetemjöl
1,5 msk kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 tsk vaniljextrakt
flingsalt att strö över
Värm ugnen till 175 grader C. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Smält smöret och chokladen tills det är slätt. Låt det svalna något.
Vispa ägg och socker i en skål i 5 minuter. Blanda sedan i den smälta smör-chokladblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och vaniljen. Blanda tills det precis är blandat. Smeten är mjuk.
Gör i 9 högar av smeten. Lämna ca 2-3 cm från varandra. Strö över flingsalt. Grädda kakorna i 12-15 minuter tills topparna har spruckit. Låt kakorna svalna.
0 Comments