Sega cookies med knaprig yta. Denna smet vispas länge för att få kakorna att krackelera när de gräddas i ugnen. Otroligt goda och beroendeframkallande. Jag använde både ljus- och mörk choklad. Ha en fin dag!

Chewy cookies with a crunchy surface. This batter is whipped for a long time to make the cookies crackle when baked in the oven. Incredibly tasty and addictive. I used both milk and dark chocolate. Have a nice day!


Chocolate Brownie Cookies

9 pcs


40 g butter

100 g chocolate, chopped

1 egg

1 dl light brown sugar

0.5 dl wheat flour

1.5 tbsp cocoa powder

0.5 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 tsp vanilla extract

flaky salt for sprinkling

 

Preheat oven to 175 degrees C. Line a baking sheet with parchment paper and set aside. Melt the butter and chocolate until smooth. Let it cool slightly. 

In a bowl beat the egg and sugar for 5 minutes. Then mix in the melted butter-chocolate mixture. Add the dry ingredients and vanilla to the wet ingredients. Mix until just combined. The batter will be soft.

Scoop the dough into 9 piles. Leave about 2-3 cm apart from each other. Sprinkle with flaky salt. Bake the cookies for 12-15 minutes until the tops have cracked. Let the cookies cool.



Choklad Brownie Kakor

9 st


40 g smör

100 g choklad, hackad

1 ägg

1 dl ljust farinsocker

0,5 dl vetemjöl

1,5 msk kakaopulver

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 tsk vaniljextrakt

flingsalt att strö över

 

Värm ugnen till 175 grader C. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Smält smöret och chokladen tills det är slätt. Låt det svalna något.

Vispa ägg och socker i en skål i 5 minuter. Blanda sedan i den smälta smör-chokladblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och vaniljen. Blanda tills det precis är blandat. Smeten är mjuk.

Gör i 9 högar av smeten. Lämna ca 2-3 cm från varandra. Strö över flingsalt. Grädda kakorna i 12-15 minuter tills topparna har spruckit. Låt kakorna svalna.