Gillar du smaksatt choklad? Jag gör det, men för det mesta föredrar jag vanlig hederlig mjölk eller mörk choklad. I dagens recept har jag använt mig av en choklad med smak av apelsin. Och även själva muffinsen har smak av apelsin. Apelsin och choklad är en god smakkombination och passar väldigt bra i bakverk

Do you like flavored chocolate? I do, but most of the time I prefer plain honest milk or dark chocolate. In today's recipe, I have used an orange flavored chocolate. And even the muffins themselves have the flavor of orange. Orange and chocolate is a good flavor combination and go very well in baked goods.


Orange Chocolate Muffins

5 pcs


25 g butter

25 g (coconut) oil

1 dl light brown sugar

1 egg

0.5 dl orange juice

0.5 orange, zest

1 1/4 dl all purpose flour

3/4 tsp baking powder

one pinch of salt

0.5 tsp vanilla extract

orange chocolate, pieces


Crumb topping:

20 g butter

2 tbsp flour

1 tbsp sugar


Preheat the oven to 175 C degrees. In a bowl melt the butter and then add the oil. Stir in the sugar, egg, orange juice and orange zest. Then add the flour, baking powder, salt and vanilla. Stir until combined. Pour the batter into muffin cups and top with chocolate pieces. Make the crumb topping by crumbling all the ingredients together. Divide the topping over the chocolate. Bake for 15-20 minutes. 



Apelsin Chokladmuffins

5 st


25 g smör

25 g (kokos) olja

1 dl ljust farinsocker

1 ägg

0,5 dl apelsinjuice

0,5 apelsin, skal

1 1/4 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

en nypa salt

0,5 tsk vaniljextrakt

apelisnchoklad, bitar


Smultopping:

20 g smör

2 msk mjöl

1 msk socker


Värm ugnen till 175 C grader. Smält smöret i en skål och tillsätt sedan oljan. Rör ner socker, ägg, apelsinjuice och apelsinskal. Tillsätt sedan mjöl, bakpulver, salt och vanilj. Rör om tills det blandas. Häll smeten i muffinsformar och tryck i chokladbitar.. Gör smultoppen genom att smula ihop alla ingredienserna. Fördela toppingen över chokladen. Grädda i 15-20 minuter.