En krämigt god paj med ricotta och pesto. Jag tycker att ricotta blir väldigt gott att ha som fyllning i paj. Jag brukar laga en paj med spenat och ricotta, men pesto är också jättegott att ha som fyllning. Du kan göra en egen pesto, men köpt pesto funkar också. Ha en bra dag!

A creamy, delicious pie with ricotta and pesto. I think that ricotta is very good as a pie filling. I usually make a pie with spinach and ricotta, but pesto is also great to have as a filling. You can make your own pesto, but store bought pesto works too. Have a good day!


Ricotta Pestopaj


Pajdeg

2 dl vetemjöl

2 dl rågmjöl

1 tsk bakpulver

3/4 tsk salt

100 g smör

1 dl mjölk


Filling

250 g ricotta

1 ägg

0,5 dl pesto

0,5 dl parmesan, riven

salt

svartpeppar

körsbärstomater, delade

paprika, tärnad


Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och forma till en smulig blandning. Häll sedan i mjölken. Rör ihop med och knåda till en slät deg. Olja en pajform. Kavla ut degen eller tryck ut degen i pajformen. Förgrädda pajbotten i 175 C grader i 10 minuter. Blanda ingredienserna för fyllningen, förutom grönsakerna. Häll fyllningen på pajskalet och toppa med grönsakerna. Grädda i 175 C i ca 20-25 minuter.  



Ricotta Pesto Pie


Pie Dough

2 dl wheat flour

2 dl rye flour

1 tsp baking powder

3/4 tsp salt

100 g butter

1 dl milk


Filling

250 g ricotta

1 egg

0.5 dl pesto

0.5 dl parmesan, grated

salt

black pepper

cherry tomatoes, divided

bell pepper, diced


Mix flour, baking powder and salt in a bowl. Add the butter and form into a crumbly mixture. Then pour in the milk. Mix together and knead to a smooth dough. Oil a pie tin. Roll out the dough or press the dough into the pie tin. Pre-bake the pie crust at 175 C degrees for 10 minutes. Stir together the ingredients for the filling, except the veggies. Pour the filling on the crust and top with veggies. Bake at 175 C for 20-25 minutes.