Ricotta Pestopaj
Pajdeg
2 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl
1 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
100 g smör
1 dl mjölk
Filling
250 g ricotta
1 ägg
0,5 dl pesto
0,5 dl parmesan, riven
salt
svartpeppar
körsbärstomater, delade
paprika, tärnad
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och forma till en smulig blandning. Häll sedan i mjölken. Rör ihop med och knåda till en slät deg. Olja en pajform. Kavla ut degen eller tryck ut degen i pajformen. Förgrädda pajbotten i 175 C grader i 10 minuter. Blanda ingredienserna för fyllningen, förutom grönsakerna. Häll fyllningen på pajskalet och toppa med grönsakerna. Grädda i 175 C i ca 20-25 minuter.
Ricotta Pesto Pie
Pie Dough
2 dl wheat flour
2 dl rye flour
1 tsp baking powder
3/4 tsp salt
100 g butter
1 dl milk
Filling
250 g ricotta
1 egg
0.5 dl pesto
0.5 dl parmesan, grated
salt
black pepper
cherry tomatoes, divided
bell pepper, diced
Mix flour, baking powder and salt in a bowl. Add the butter and form into a crumbly mixture. Then pour in the milk. Mix together and knead to a smooth dough. Oil a pie tin. Roll out the dough or press the dough into the pie tin. Pre-bake the pie crust at 175 C degrees for 10 minutes. Stir together the ingredients for the filling, except the veggies. Pour the filling on the crust and top with veggies. Bake at 175 C for 20-25 minutes.
2 Comments
Den här skulle jag gilla. Jag älskar pesto!
ReplyDeleteTack snälla du!
Delete