En så otroligt god och smakrik kaka. Den är så fluffig och mjuk och smakrik mycket av citron. Frisk och fräsch! En vårkaka när den är som bäst :) Jag önskar dig en bra dag!

Such an incredibly good and tasty cake. It is so fluffy and soft and very flavorful with lemon. So fresh! A spring cake at its best :) I wish you a good day!


Lemon Curd Bundt Cake


45 g butter, softened

1 1/4 dl granulated sugar

1 large egg

0.5 dl lemon curd

1 tbsp lemon juice

0.5 tsp lemon zest

50 g Greek yogurt

2 dl all purpose flour

0.5 tsp baking powder

salt


Glaze 

powdered sugar

lemon curd

water


Preheat oven to 175 degrees C. Grease and flour a small bundt pan. 

Stir together butter and sugar until fluffy. Add the egg and mix well. Next add the lemon curd, lemon juice, lemon zest and yogurt. Blend well. Add the dry ingredients and stir until smooth. The batter will be thick. Scoop it into the prepared pan. Bake for 25-30 minutes. Let cool completely in the pan then invert the pan and remove the cake. Whisk together the glaze and pour over the cake.



Lemon Curd Sockerkaka


45 g smör, mjukt

1 1/4 dl strösocker

1 stort ägg

0,5 dl lemon curd

1 msk citronsaft

0,5 tsk citronskal

50 g grekisk yoghurt

2 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

salt


Glasyr

florsocker

lemon curd

vatten


Värm ugnen till 175 grader C. Smörj och mjöla en liten bakform. Rör ihop smör och socker tills det blir fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt sedan lemon curd, citronsaft, citronskal och yoghurt. Blanda väl. Tillsätt de torra ingredienserna och rör tills det är slätt. Smeten blir tjock. Häll smeten bakformen. Grädda i 25-30 minuter. Låt svalna helt i formen. Vispa ihop glasyren och häll över kakan.