Romkaka med Frosting
50 g smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
0,5 dl vispgrädde
1,5 tsk romessens
Frosting:
50 g färskost
10 g smör, mjukt
1-2 msk florsocker
0,5 tsk romessens
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda mjukt smör med socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt grädde och romessens. Rör samman till en jämn smet. Häll smeten i en smord och mjölad liten bakform. Grädda i ugnen i ca 30-35 minuter. Låt svalna. För frostingen blanda alla ingredienser och bred på kakan.
Rum Cake with Frosting
50 g butter
1 egg
1 dl caster sugar
1 1/4 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
0.5 dl whipping cream
1.5 tsp rum essence
Frosting:
50 g cream cheese
10 g butter, soft
1-2 tbsp icing sugar
0.5 tsp rum essence
Set the oven to 175 C degrees. Mix soft butter with sugar. Add the egg and mix well. Mix flour and baking powder and fold into the batter. Add cream and rum essence. Stir together to a smooth batter. Pour the batter into a greased and floured small baking dish. Bake in the oven for about 30-35 minutes. Let cool. For the frosting, mix all the ingredients and spread on the cake.
0 Comments