En saftig kaka med smak av rom. Jag använder romessans, vilket ger en god smak till kakan. Jag toppade även kakan med enfrosting med smak av rom. Hoppas du mÃ¥r bra och fÃ¥r en fin dag!

A moist cake with a taste of rum. I use rom essance, which gives a nice flavor to the cake. I also topped the cake with a rum flavored frosting. Hope you are well and have a nice day!



Romkaka med Frosting


50 g smör

1 ägg

1 dl strösocker

1 1/4 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

0,5 dl vispgrädde

1,5 tsk romessens


Frosting:

50 g färskost

10 g smör, mjukt

1-2 msk florsocker

0,5 tsk romessens


Sätt ugnen pÃ¥ 175 C grader. Blanda mjukt smör med socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt grädde och romessens. Rör samman till en jämn smet. Häll smeten i en smord och mjölad liten bakform. Grädda i ugnen i ca 30-35 minuter. LÃ¥t svalna. För frostingen blanda alla ingredienser och bred pÃ¥ kakan. 



Rum Cake with Frosting


50 g butter

1 egg

1 dl caster sugar

1 1/4 dl wheat flour

3/4 tsp baking powder

0.5 dl whipping cream

1.5 tsp rum essence


Frosting:

50 g cream cheese

10 g butter, soft

1-2 tbsp icing sugar

0.5 tsp rum essence


Set the oven to 175 C degrees. Mix soft butter with sugar. Add the egg and mix well. Mix flour and baking powder and fold into the batter. Add cream and rum essence. Stir together to a smooth batter. Pour the batter into a greased and floured small baking dish. Bake in the oven for about 30-35 minutes. Let cool. For the frosting, mix all the ingredients and spread on the cake.