En saftig kaka med smak av rom. Jag använder romessans, vilket ger en god smak till kakan. Jag toppade även kakan med enfrosting med smak av rom. Hoppas du mår bra och får en fin dag!

A moist cake with a taste of rum. I use rom essance, which gives a nice flavor to the cake. I also topped the cake with a rum flavored frosting. Hope you are well and have a nice day!



Romkaka med Frosting


50 g smör

1 ägg

1 dl strösocker

1 1/4 dl vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

0,5 dl vispgrädde

1,5 tsk romessens


Frosting:

50 g färskost

10 g smör, mjukt

1-2 msk florsocker

0,5 tsk romessens


Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda mjukt smör med socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt grädde och romessens. Rör samman till en jämn smet. Häll smeten i en smord och mjölad liten bakform. Grädda i ugnen i ca 30-35 minuter. Låt svalna. För frostingen blanda alla ingredienser och bred på kakan. 



Rum Cake with Frosting


50 g butter

1 egg

1 dl caster sugar

1 1/4 dl wheat flour

3/4 tsp baking powder

0.5 dl whipping cream

1.5 tsp rum essence


Frosting:

50 g cream cheese

10 g butter, soft

1-2 tbsp icing sugar

0.5 tsp rum essence


Set the oven to 175 C degrees. Mix soft butter with sugar. Add the egg and mix well. Mix flour and baking powder and fold into the batter. Add cream and rum essence. Stir together to a smooth batter. Pour the batter into a greased and floured small baking dish. Bake in the oven for about 30-35 minutes. Let cool. For the frosting, mix all the ingredients and spread on the cake.