Limekaka med Frötosca
1 stort ägg
1 dl socker
50 g smält smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 lime, saft och skal
Glasyr:
25 g smält smör
0,5 msk mjöl
2 msk socker
0,5 msk grädde
3/4 dl solros- och pumpafrön
Blanda ägg och socker fluffigt. Tillsätt smält smör, vetemjöl, bakpulver och saft och skal av lime. Häll i smord och bröad liten bakform med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Smält smör till glasyren och blanda ner mjöl, socker, grädde och frön. Bred glasyren på den nästan färdiga kakan. Grädda ytterligare i 10 minuter. Låt svalna.
Lime Cake with Seed Tosca
1 large egg
1 dl sugar
50 g melted butter
1.5 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
1 lime, juice and zest
Glaze:
25 g melted butter
0.5 tbsp flour
2 tbsp sugar
0.5 tbsp cream
3/4 dl sunflower and pumpkin seeds
Mix egg and sugar fluffy. Add melted butter, wheat flour, baking powder and lime juice and zest. Pour into greased and floured small baking dish with removable rim. Bake at 175 degrees for 15-20 minutes. Melt butter for the glaze and mix in flour, sugar, cream and seeds. Spread the glaze on the almost finished cake. Bake for another 10 minutes. Let cool.
0 Comments