Solen skiner och det för tankarna till kommande vÃ¥r :) Och därmed kommer suget pÃ¥ fräscha bakverk smaksatta med citrusfrukter. Jag bakade en kaka med lime och toppade den med en frötosca. Mycket god med en kopp kaffe. 

The sun is shining and it brings to mind the coming spring :) And with that comes the desire for fresh baked goodies flavored with citrus fruits. I baked a cake with lime and topped it with a seed tosca. Very good with a cup of coffee.


Limekaka med Frötosca


1 stort ägg

1 dl socker

50 g smält smör

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1 lime, saft och skal 


Glasyr:

25 g smält smör

0,5 msk mjöl

2 msk socker

0,5 msk grädde

3/4 dl solros- och pumpafrön


Blanda ägg och socker fluffigt. Tillsätt smält smör, vetemjöl, bakpulver och saft och skal av lime. Häll i smord och bröad liten bakform med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Smält smör till glasyren och blanda ner mjöl, socker, grädde och frön. Bred glasyren på den nästan färdiga kakan. Grädda ytterligare i 10 minuter. Låt svalna.



Lime Cake with Seed Tosca


1 large egg

1 dl sugar

50 g melted butter

1.5 dl wheat flour

0.5 tsp baking powder

1 lime, juice and zest


Glaze:

25 g melted butter

0.5 tbsp flour

2 tbsp sugar

0.5 tbsp cream

3/4 dl sunflower and pumpkin seeds


Mix egg and sugar fluffy. Add melted butter, wheat flour, baking powder and lime juice and zest. Pour into greased and floured small baking dish with removable rim. Bake at 175 degrees for 15-20 minutes. Melt butter for the glaze and mix in flour, sugar, cream and seeds. Spread the glaze on the almost finished cake. Bake for another 10 minutes. Let cool.