Gingerbread Cookies with White Chocolate
7 pcs
50 g butter, soft
0.5 dl light brown sugar
3/4 tbsp dark syrup
1 small egg (or 0.5 egg)
1 3/4 dl wheat flour
1 tsp gingerbread spice / speculaas spice
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
0.5 dl chocolate chips, optional
Preheat the oven to 175°C. Line a baking tray with baking paper. Mix the butter, sugar and syrup together. Add the egg and mix well. Add flour, gingerbread spice, baking powder and salt. Then gently fold through the chocolate. With an ice cream scoop or a spoon make balls onto the baking tray. Bake for around 12-15 minutes.
Pepparkakscookies med Vit Choklad
7 st
50 g smör, mjukt
0,5 dl ljust farinsocker
3/4 msk mörk sirap
1 litet ägg (eller 0,5 ägg)
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl vita chokladknappar, valbart
Värm ugnen till 175°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Blanda ihop smör, socker och sirap. Tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt mjöl, pepparkakskrydda, bakpulver och salt. Blanda sedan försiktigt i chokladen. Gör bollar på plåten med en glasskopa eller en sked. Grädda i ca 12-15 minuter.
0 Comments