Enkla, små havrekex med en krämig och len kolasåsfyllning och toppad med mörk choklad. En enkel kaka men ändå lite lyxig. Perfekt att ha till en kopp kaffe. 

Simple, small oat cookies with a creamy and smooth caramel sauce filling and topped with dark chocolate. A simple cookie but still a bit luxurious. Perfect to have with a cup of coffee.


Havrekex fyllda med Kolasås och Choklad


4 dl havregryn

0,5 dl agavesirap

0,5 dl jordnötssmör

1 dl mandelmjölk (eller vatten)

1/4 tsk vaniljextrakt

en nypa salt


kolasås, tjock

smält mörk choklad


Värm ugnen till 175 C grader. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Låt stå i 5 minuter. Forma smeten till bollar och gör en grop i varje. Grädda kexen i ca 12-15 minuter. Låt svalna. Fyll kexen med kolasås och ställ i kylen. Smält chokladen och toppa sedan varje kex med den smälta chokladen. 



Oat Cookies filled with Caramel Sauce and Chocolate


4 dl oatmeal

0.5 dl agave syrup

0.5 dl peanut butter

1 dl almond milk (or water)

1/4 tsp vanilla extract

a pinch of salt


caramel sauce, thick

melted dark chocolate


Heat the oven to 175 C degrees. Mix all the ingredients together in a bowl. Leave for 5 minutes. Shape the batter into balls and make a well in each. Bake the cookies for about 12-15 minutes. Let cool. Fill the cookies with caramel sauce and put in the fridge. Melt the chocolate and then top each cookie with the melted chocolate.