Behöver du tips på en enkel dessert att bjuda på efter en middag? Vad bra, för jag har ett toppen recept. Sedan vad du vill blanda i själva färskostblandningen är helt upp till dig, men jag använde toffee-pasta och hackad daimchoklad. Gott med det knapriga från daimen tillsammans med den lena färskostblandningen. 

Do you need tips on a simple dessert to serve after a dinner? How good, because I have a great recipe. Then what you want to mix into the cream cheese mixture itself is completely up to you, but I used toffee paste and chopped daim chocolate. Good with the crunch from the daim together with the smooth cream cheese mixture.


Daim Cheesecake in a Glass


200 g cream cheese

4 tbsp powdered sugar

2 tbsp toffee spread

1 dl heavy cream

daim chocolate, chopped


chocolate cookies, crumbs


Beat the cream cheese, sugar and toffee spread with an electric mixer until thoroughly combined. In another bowl whisk the cream to soft peaks. Fold the whipped cream into the cream cheese mixture. Put cookie crumbs in the bottom of a glass, top with the cheesecake mixture, then another layer of cookies and cheesecake mixture. Top with toffee spread and cookie crumbs. Refrigerate for 30-60 minutes before serving.



Daim Ostkaka i Glas


200 g färskost, vid rumstemperatur

4 msk florsocker

2 msk toffee-pasta

1 dl vispgrädde

daim choklad, hackad


chokladkex, smulor


Vispa färskost, socker och toffee tills allt är blandat. I en annan skål vispa grädden till mjuka toppar. Vänd ner den vispade grädden och chokladen i färskostblandningen. Lägg kaksmulor i botten av ett glas, toppa med färskostblandningen, sedan ytterligare ett lager kaksmulor och färskostblandningen. Toppa med chokladkex och daim. Kyl 30-60 minuter innan servering.