Idag vill jag dela med mig av ett frasigt gott pajdegsrecept. Det här pajdegsreceptet påminner om scones till smak och textur. Väldigt gott om du frågar mig. I min paj hade jag en fyllning med sojafärs, tomater, paprika och en äggstanning gjord på ägg, mjölk, färskost, creme fraiche och kryddor.  

Today I want to share a crispy delicious pie dough recipe. This pie dough recipe is reminiscent of scones in taste and texture. Very good if you ask me. In my pie, I had a filling of soy mince, tomatoes, peppers and an egg mixture made from eggs, milk, cream cheese, creme fraiche and spices.


Frasig Pajdeg


1 dl vete-havremjölsblandning

1 dl rågmjöl

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

50 g smör

0,5 dl mjölk


Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och forma till en smulig blandning. Häll sedan i mjölken. Rör ihop med och knåda till en slät deg. Olja en pajform. Kavla ut degen eller tryck ut degen i pajformen. Förgrädda pajbotten 175 C grader i 10 minuter. Fyll med valfri fyllning. 



Crispy Pie Dough


1 dl wheat-oatmeal mixture

1 dl rye flour

1 tsp baking powder

0.5 tsp salt

50 g butter

0.5 dl milk


Mix flour, baking powder and salt in a bowl. Add the butter and form into a crumbly mixture. Then pour in the milk. Mix together and knead to a smooth dough. Oil a pie tin. Roll out the dough or press the dough into the pie tin. Pre-bake the pie crust at 175 C degrees for 10 minutes. Fill with your choice of filling.