Spröda och otroligt goda chokladkex. Kexen har en djup smak av choklad och det tycker jag om. Vill man inte kavla ut degen kan man rulla den till bollar och platta ner dem en aning (då behövs degen inte kulas ner innan). Ha en fin dag!

Crispy and incredibly good chocolate biscuits. The biscuits have a deep taste of chocolate and I like that. If you do not want to roll out the dough, you can roll it into balls and flatten them a bit (then the dough does not need to be cooled before). Have a nice day!


Chokladkex


150 g smör, mjukt

1 dl kokossocker

1 äggula

2,5 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 tsk vaniljextrakt

en nypa salt


Värm ugnen till 175 C grader. Vispa smör och kokossocker fluffigt. Blanda i äggulan och sedan mjöl, kakao, vanilj och salt. Plasta in degen och ställ i kylen i 30-60 minuter. Kavla ut en degen till 2-3 mm tjock. Ta ut rundlar ur degen, ca 6 cm i diameter, och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Nagga kexen med gaffel. Grädda dem i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem sedan svalna helt.



Chocolate Cookies


150 g butter, soft

1 dl coconut sugar

1 egg yolk

2.5 dl wheat flour

1 dl cocoa

1 tsp vanilla extract

a pinch of salt


Preheat the oven to 175 C degrees. Whisk butter and coconut sugar fluffily. Mix in the egg yolk and then flour, cocoa, vanilla and salt. Wrap the dough and place in the fridge for 30-60 minutes. Roll out a dough to 2-3 mm thick. Take rounds out of the dough, about 6 cm in diameter, and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Prick the cookies with a fork. Bake them in the oven for about 15 minutes. Then let them cool completely.