Krämig Senapsgurksallad
150 g gurka
0,5 dl färskost
0,5 dl kvarg
0,5 msk vinäger
2 tsk senap
1 tsk agavesirap
1 msk dill, torkad eller färsk
en nypa salt
Skiva gurkan med en mandolin. Strö salt på gurkskivorna och låt stå i 15 minuter. Rör ihop färskost, kvarg, vinäger, senap, sirap, dill och salt i en skål. Pressa gurkan för att få bort så mycket vätska som möjligt. Tillsätt gurkan till färskostblandningen och rör om. Förvara i kylen innan servering.
Creamy Mustard Cucumber Salad
150 g cucumber
0.5 dl cream cheese
0.5 dl quark
0.5 tbsp vinegar
2 tsp mustard
1 tsp agave syrup
1 tbsp dill, dried or fresh
a pinch of salt
Slice the cucumber with a mandolin. Sprinkle salt on the cucumber slices and let sit for 15 minutes. Stir together cream cheese, quark, vinegar, mustard, syrup, dill and salt in a bowl. Squeeze the cucumber to get rid of as much liquid as possible. Add the cucumber to the cream cheese mixture and stir. Store in the refrigerator before serving.
0 Comments