A sweet and caramel-tasting jam that goes well with cheese and salty biscuits, but also good on gingerbread. Store the jam in the fridge.
Dadelsylt
200 g dadlar
2 dl äpplejuice
0,5tsk ingefära, mald
1/4 tsk muskotnöt, mald
Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter. Mixa slät med en stavmixer. Häll sylten i en steriliserad burk. Förvara i kylen.
Date Jam
200 g dates
2 dl apple juice
0.5 tsp ginger, ground
1/4 tsp nutmeg, ground
Put all the ingredients in a saucepan. Bring to the boil and let simmer for 10-15 minutes. Mix smooth with a hand held blender. Pour the jam into a sterilized jar. Store in the fridge.
4 Comments
Mums:) Jag har också lagat liknande, på hösten, då dadlarna är mjuka och ganska billiga, som får mig att köpa mer än jag behöver😁Jag har inte tillsätt äppelsaft, men det låter så bra att kanske nästa gång Ha en fin torsdag kväll Katarina ❤️
ReplyDeleteJa, det blir riktigt gott. Önskar dig en fin dag!
DeleteMums, speciellt till ost som jag älskar. Och den där glas-serien är så fin! Ha en god helg!
ReplyDeleteJa, så gott med ost. Tack och trevlig helg!
Delete