Fredag igen och det betyder pizza till kvällsmat. Hur gott är det inte med hemmagjord pizza? Vi har en pizzamaskin som gör pizzorna väldigt goda, som att dom skulle vara rakt från en pizzeria :) Här får du receptet på hur jag gör min pizzadeg. Vad äter du på fredag?

Friday again and that means pizza for dinner. How good is it not with homemade pizza? We have a pizza machine that makes the pizzas very good, as if they were straight from a pizzeria :) Here you get the recipe for how I make my pizza dough. What do you eat on Friday?


Pizzadeg

För två runda pizzor


1,5 dl vatten

0,5 tsk torrjäst

3/4 tsk salt

0,5 msk olja

vetemjöl


Värm vattnet till 43 grader C. I en skål blanda jästen och saltet i lite vetemjöl. Tillsätt sedan vattnet och oljan. Rör om med en sked och tillsätt lite mjöl i taget tills du har en en mjuk deg som inte sitter fast i skålens kanterLåt jäsa under en bakduk 1-3 timmar. 



Pizza Dough

For two round pizzas


1,5 dl water

0,5 tsp dry yeast

3/4 tsp salt

0.5 tbsp oil

plain flour


Warm water to 42C. In a bowl put some flour together with the yeast and salt Then add the water and oil. Add a little flour at a time until you get a soft dough. Knead the dough towards the end with your hand. Let the dough rise covered for 1-3h.