Jag ville ha något gott till kaffet, så jag bakade denna kaka med smak av kaffe och pekannötter. Den blev mycket fluffig och god. För att lyxa till den gjorde jag även en kaffeglasyr som jag toppade med pekannötter och chokladkaffebönor.  

I wanted something good with my coffee, so I baked this cake with a taste of coffee and pecans. It became very fluffy and good. I also made a coffee glaze that I topped with pecans and chocolate coffee beans.

Coffee Pecan Cake


50 g butter, room temperature

0.5 dl caster sugar

1 egg

1 dl flour

0.5 tsp baking powder

tsp baking soda

one pinch salt

1 tbsp espresso

0.5 tsp vanilla essence

20 g pecans, chopped


Coffee Glaze:

10 g butter

2 tsp espresso

icing sugar


Stir together butter and sugar. Add the egg and stir well. Then add the remaining ingredients to a smotth batter. Pour the batter into a small greased and floured bundt cake pan. Bake at 175 C for about 20 minutes. Let cool. For the glaze melt the butter and add espresso and icing sugar until you have a thick glaze. Pour onto the cake. 



Kaffe Pekankaka


50 g smör, rumstemperatur

0,5 dl socker

1 ägg

1 dl mjöl

0,5 tsk bakpulver

1/8 tsk bikarbonat

en nypa salt

1 msk espresso

0,5 tsk vaniljessens

20 g pekannötter, hackade


Kaffeglasyr:

10 g smör

2 tsk espresso

florsocker


Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om. Tillsätt sedan resterande ingredienser till en slät smet. Häll smeten i en liten smord och mjölad bakform. Grädda i 175 ° C i cirka 20 minuter. Låt svalna. Smält smöret för glasyren och tillsätt espresso och florsocker tills du har en tjock glasyr. Häll på kakan.