Om det är något jag gillar så är det rabarber :) Hur gott? Och den här kakan blev otroligt saftig och jag har redan bakat den en andra gång. Servera den gärna med vaniljglass så har du den perfekta desserten. 

If there's something I like, it's rhubarb :) How good? And this cake became incredibly moist and I have already baked it a second time. Serve it with vanilla ice cream and you have the perfect dessert.

Rabarberkaka


30 g smör, mjukt

0,5 dl strösocker 

1 ägg

0,5 dl vaniljyoghurt

0,5 tsk vanilj

3/4 dl vetemjöl

2 msk mandelmjöl

1/4 tsk bakpulver

1/8 tsk bikarbonat

en nypa salt

rabarber, skivad


Värm ugnen på 175 C grader. Blanda smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och blanda väl. Tillsätt yoghurt, vanilj och sedan de torra ingredienserna i smeten. Till sist blanda ner rabarberbitarna. Häll smeten i en liten smord och mjölad bakform. Grädda kakan i ca 25 minuter.



Rhubarb Cake


30 g butter, soft

0.5 dl granulated sugar

1 egg

0.5 dl vanilla yogurt

0.5 tsp vanilla

3/4 dl wheat flour

2 tbsp almond flour

1/4 tsp baking powder

1/8 tsp bicarbonate

a pinch of salt

rhubarb, sliced


Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and sugar fluffy. Add the egg and mix well. Add yogurt, vanilla and then the dry ingredients to the batter. Finally, mix in the rhubarb pieces. Pour the batter into a small greased and floured baking tin. Bake the cake for about 25 minutes.