Jag testade att baka munkar i ugn istället för at fritera och det funkar så också. Förstås är smaken lite annorlunda då dessa inte har den friterade smaken. Men de smakar munkar och jag valde att fylla dem med hallonsylt. Men även vaniljkräm, kolasås eller annan fyllning funkar. Ha en fin dag! Och grattis pappa på din födelsedag idag, kram! 

I tried to bake donuts in the oven instead of deep-frying and it works this way too. Of course, the taste is a little different as these do not have the deep-fried taste. But they taste like donuts and I chose to fill them with raspberry jam. But custard, caramel sauce or other fillings also work. Have a nice day! And happy birthday to my dad on his birthday today, hugs!


Syltmunkar Bakade i Ugn

ca 30 st


bulldeg


smält smör

socker

sylt


Kavla degen tills den har en tjocklek på ca 1,5 cm. Ta ut rundlar med en kakform (6 cm i diameter). Lägg dem på en plåt och låt jäsa ytterligare i 30 minuter. Grädda dem i 175 C i ca 12-15 minuter. Pensla munkarna med smält smör och doppa i socker. Använd en spritstyll för att fylla munkarna med sylt.



Jam Donuts Baked in the Oven

about 30 pcs


bun dough


melted butter

sugar

jam


Roll the dough until it has a thickness of about 1.5 cm. Take out rounds with a cookie cutter (6 cm i diameter). Place them on a baking sheet lined with parchment paper and leave to rise for another 30 minutes. Bake them at 175 C for about 12-15 minutes. Brush the donuts with melted butter and dip in sugar. Use a donut filler to fill the donuts with jam.