Vanilj-Citronsmulpaj
120 g smör, mjukt
1,5 dl kokossocker
2,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
2 dl tjock vaniljkräm
2 msk citroncurd eller efter smak
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och kokossocker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och salt, blanda. Klä en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten.
Blanda vaniljkräm och citroncurd. Häll fyllningen på botten. Strö resten av smuldegen överst. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Förvaras i kylen.
Vanilla Lemon Crumb Pie
120 g butter, soft
1,5 dl coconut sugar
2,5 dl rolled oats
2 dl flour
1 tsp baking powder
a pinch of salt
2 dl custard
2 tbsp lemon curd or to taste
Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and coconut sugar until well combined. Stir in flour, rolled oats, baking powder, and salt. Press little more than half of the crumb mixture into the bottom of a lined 20 x 20 cm baking pan.
Mix together custard and lemon curd. Spread onto the crust. Sprinkle the other half of the crumb mixture on top and bake for 20-25 minutes, or until golden brown. Allow to cool and cut into squares. Store in the fridge.
0 Comments