Minns ni mina söta citronrutor som jag vann en tävling med och som många av mina följare bakade? Än idag bakar jag dem och de är alltid lika goda. I denna paj har jag använt samma pajbotten men med en annan fyllning. Fyllningen här är gjord av vaniljkräm blandat med citroncurd. Så otroligt god och att äta den med vaniljglass är toppen!

Do you remember my sweet lemon squares that I won a competition with and that many of my followers baked? Even today I bake them and they are always just as good. In this pie I have used the same pie base but with a different filling. The filling here is made of custard mixed with lemon curd. So incredibly good and eating it with vanilla ice cream is great!
 

Vanilj-Citronsmulpaj


120 g smör, mjukt

1,5 dl kokossocker

2,5 dl havregryn

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

en nypa salt


2 dl tjock vaniljkräm

2 msk citroncurd eller efter smak


Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och kokossocker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver och salt, blanda. Klä en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten.


Blanda vaniljkräm och citroncurd. Häll fyllningen på botten. Strö resten av smuldegen överst. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Förvaras i kylen. 



Vanilla Lemon Crumb Pie


120 g butter, soft

1,5 dl coconut sugar

2,5 dl rolled oats

2 dl flour

1 tsp baking powder

a pinch of salt


2 dl custard

2 tbsp lemon curd or to taste


Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and coconut sugar until well combined. Stir in flour, rolled oats, baking powder, and salt. Press little more than half of the crumb mixture into the bottom of a lined  20 x 20 cm baking pan.


Mix together custard and lemon curd. Spread onto the crust. Sprinkle the other half of the crumb mixture on top and bake for 20-25 minutes, or until golden brown. Allow to cool and cut into squares. Store in the fridge.