En saftig och god kaka med mycket smak av vanilj. Har du bakat med färskost? Den gör bakverken saftigare och mjukare. Ha en fin dag!

A moist and tasty cake with a lot of vanilla flavor. Have you baked with cream cheese? It makes the pastries moister and softer. Have a nice day!


Vanilj & Färskostkaka


65 g smör, rumstemperatur

1 dl socker

1 stort ägg

30 g färskost

3/4 dl vetemjöl

0,5 dl vaniljkrämspulver (Sallinen)

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljessens


Värm ugnen till 160 C. Rör samman smöret och sockret. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i en liten smord och mjölad brödform och grädda i 40-45 minuter. Dekorera med färskostfrosting om du vill. 



Vanilla & Cream Cheese Cake


65 g butter, room temperature

1 dl sugar

1 large egg

30 g cream cheese

3/4 dl wheat flour

0.5 dl custard powder (Sallinen)

1 tsp baking powder

1 tsp vanilla essence


Preheat the oven to 160 C. Stir together the butter and sugar. Add the egg and stir well. The add the rest of the ingredients. Pour the batter into a small greased and floured loaf pan and bake for 40-45 minutes. Decorate the cake with a cream cheese frosting if you want.