Citroncurd-Lakrits Tigerkaka
60 g smör, smält
1 dl socker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
en nypa salt
0,5 dl mjölk
0,5 dl citroncurd
0,5 dl lakritsyoghurt
1 tsk lakritspulver
Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda sedan i vetemjöl, bakpulver, salt och mjölk. Lägg lite mer än hälften av smeten i en annan skål och blanda i den citroncurd. I den andra smeten blanda i yoghurt och lakritspulver. Häll hälften av citronsmeten i en liten smord och mjölad bakform och toppa med lakritssmeten och sedan med resterande citronsmet. Dra en kniv genom smetarna och grädda kakan i 175 C i ca 35 minuter.
Lemon Curd-Licorice Marble Cake
60 g butter, melted
1 dl sugar
1 egg
1.5 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
a pinch of salt
0.5 dl milk
0.5 dl lemon curd
0.5 dl licorice yogurt
1 tsp licorice powder
Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Then mix in wheat flour, baking powder, salt and milk. Put a little more than half of the batter in another bowl and mix in the lemon curd. In the second batter mix in the yogurt and licorice powder. Pour half of the lemon batter into a small greased and floured baking pan and top with the licorice batter and then with the remaining lemon batter. Pull a knife through the batter and bake the cake at 175 C for about 35 minutes.
2 Comments
Nämen jisses så gott! Den ser ju bara så saftig och god ut. Och kombon med citron/lakrits. Gillar't!
ReplyDeleteJa, den blev väldigt god och så saftig!
Delete