Som jag sagt tidigare gillar jag att baka cookies och att ha några i skåpet då suget sätter in. Cookies är vanligen väldigt hållbara och därför kan man baka en större sats när man väl gör det. Men man kan även frysa in en del av smeten för att tat fram senare när man vill ha färska cookies. 

As I said before, I like to bake cookies and have some in the cupboard when the craving sets in. Cookies are usually very durable and therefore you can bake a larger batch when you do. But you can also freeze some of the batter to bring out later when you want to bake fresh cookies.


Daim Cookies

8 st


50 g smör, mjukt

1 dl socker

1 äggula

1 1/4 dl mjöl 

1/4 tsk bikarbonat

en nypa salt

1 dl daimbitar, små bitar


Värm ugnen till 175 ° C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggulan och salt tills det är jämnt. Tillsätt mjöl, bikarbonat och salt, blanda. Blanda sedan i daimbitarna. Forma degen till bollar och lägg på bakplåten med 5 cm mellanrum. Platta till dem något. Grädda i 10 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.



Daim Cookies

8 pcs 


50 g butter, softened

1 dl sugar

1 egg yolk

1 1/4 dl all-purpose flour

1/4 tsp baking soda

one pinch of salt

1 dl daim pieces


Preheat the oven to 175 ° C. Line a baking sheet with parchment paper. Stir together butter and sugar. Add the egg yolk and salt and stir until smooth. Add the flour, baking soda and salt, stir until combined. Fold in the daim. Roll tablespoons of dough into balls and place onto the prepared baking sheet spacing them 5 cm apart. Flatten slightly. Bake for 10 minutes until golden brown and puffed. Let cool.